top of page

I. SUBIECTUL ACESTEI PAGINI

Pe această pagină vă prezentăm modul în care compania MARKETING PETROLI  SRL, deținătorul și operatorul magazinului online marketingitalianfood.com, este dedicată protejării datelor dumneavoastră personale și prelucrării lor doar în scopurile pentru care dumneavoastră v-ați oferit acordul explicit.

I.1 DATE DESPRE COMPANIA NOASTRĂ

 • Denumire:MARKETING PETROLI SRL

 • CUI: RO37766946

 • Nr. Înreg. Reg. Com.: J23/2964/2017

 • Sediu social: Sos.Fundeni nr.39, Dobroesti, Ilfov

 • Telefon: 0724 550 183

 • Email: comercial@marketingitalianfood.com

Atât noi, cei de la Marketing Italian Food, cât și partenerii de marketing cu care colaborăm, avem un deosebit respect pentru informațiile pe care ni le încredințați atunci când utilizați site-ul nostru, motiv pentru care dorim să vă oferim explicații cât mai clare și mai concise cu privire la modul și scopul în care le utilizăm. Totodată, vă asigurăm că aceste informații nu sunt împărtășite cu nimeni și că sunt protejate de sisteme informatice bine puse la punct.

II. DATELE PE CARE LE COLECTĂM ȘI PRELUCRĂM

Pe site-ul marketingitalianfood.com ne puteți oferi trei tipuri de date personale, în funcție de scopul pe care doriți să-l atingeți: datele personale ale abonaților la newslette, datele personale ale clienților și datele personale ale celor care ne contactează prin intermediul formularului de contact. Găsiți mai jos detalii despre fiecare în parte.

II.1 DATELE ABONAȚILOR

Prin abonați înțelegem persoanele care completează formularul de abonare la newsletter aflat pe pagina principală și pe pagina de reduceri. Datele personale pe care le colectăm prin acest formular sunt următoarele:

 • prenume

 • adresă de email

CUM FOLOSIM DATELE ABONAȚILOR

În momentul abonării aveți opțiunea de a solicita mesaje promoționale cu oferte, noutăți și reduceri din Marketing Italian Food prin intermediul adresei de email pe care au furnizat-o. Indiferent de opțiunea aleasă, codul de reducere solicitat va veni pe email. Astfel, iată pe scurt pentru ce utilizăm aceste informații:

 • adresa de email: pentru trimiterea codului de reduceri oferit cadou și, în cazul în care ați solicitat acest lucru, pentru livrarea periodică de mesaje promoționale prin email, care cuprind oferte, reduceri sau noutăți de pe site-ul nostru.

 • prenumele: pentru personalizarea emailurilor pe care le primiți de la noi, astfel încât comunicarea să fie cât mai călduroasă.

UNDE SUNT STOCATE DATELE ABONAȚILOR

Datele persoanelor care se abonează intră automat în software-ul de Email Marketing pe care noi, împreună cu partenerii noștri de marketing, îl utilizăm pentru îndeplinirea scopurilor menționate mai sus. Sistemul este protejat de parolă și nu este accesibil decât echipei care se ocupă de promovarea website-ului. Datele nu sunt stocate nicăieri altundeva și nu sunt folosite cu alt scop.

ACCESAREA ȘI ȘTERGEREA DATELOR ABONAȚILOR

Fiecare abonat la newsletterul nostru are control absolut asupra datelor sale personale. Fiecare mesaj primit de la noi pe adresa de email este însoțit în partea de jos de un link de DEZABONARE și de un link de ACTUALIZARE PREFERINȚE. Acestea pot fi accesate oricând pentru următoarele scopuri:

 • actualizare date. În acest caz, vă puteți revizui corectitudinea datelor oferite. Puteți schimba prenumele și acordul pentru marketing sau vă puteți dezabona complet.

 • dezabonarea completă. În acest caz, mesajele noastre promoționale vor înceta, iar datele pe care le deținem despre dvs vor fi șterse 

Utilizatorii care se dezabonează nu vor mai primi mesaje de marketing și vor fi șterși din baza noastră de date în cel mai scurt timp. Aveți oricând posibilitatea de a vă reabona accesând formularul aferent de pe pagina principală și de pe pagina de reduceri.

II.2 DATELE CLIENȚILOR

Prin clienți înțelegem persoanele care au ales să comande anumite produse de pe site-ul nostru adăugând produsele în coș și completând formularul de comandă. Datele personale pe carele colectăm prin acest formular sunt următoarele:

 • nume

 • prenume

 • adresă de email

 • număr de telefon

 • adresă completă (țară, județ, localitate, stradă, cod poștal, număr etc)

CUM FOLOSIM DATELE CLIENȚILOR

Datele clienților sunt folosite doar pentru confirmarea și livrarea produselor pe care le-ați comandat. La cererea dumneavoastră expresă, manifestată prin bifarea căsuței corespunzătoare, puteți opta și pentru primirea de mesaje de marketing prin email și SMS.  Iată toate detaliile mai jos: 

 • nume și prenume: sunt utilizate pentru identificarea persoanei care trebuie să primească coletul comandat.

 • adresă de email: este utilizată pentru trimiterea confirmării de comandă, împreună cu detaliile aferente. Opțional, la solicitarea dumneavoastră, este folosită și pentru trimiterea de oferte, noutăți, reduceri și alte informații de marketing prin email.

 • număr de telefon: este necesar pentru confirmarea telefonică a comenzii de către colegii noștri, dar și pentru comunicarea dintre dumneavoastră și curierul care vă livrează produsele. Opțional, la solicitarea dumneavoastră, este folosit și pentru trimiterea de oferte, noutăți, reduceri și alte informații de marketing prin SMS.

 • adresă completă: este utilizată doar pentru livrarea produselor către dumneavoastră.

ACCESAREA ȘI ȘTERGEREA DATELOR CLIENȚILOR

Datele oferite de clienți în momentul creării unei comenzi sunt stocate în platforma noastră Wix.com și în modulul de comerț electronic . Acest lucru se întâmplă chiar și dacă nu ați făcut cont pe site, deoarece avem nevoie de aceste informații pentru a vă trimite produsele comandate.

Dacă ați ales acest lucru la CHECKOUT, anumite date personale vor merge și în sistemul nostru  cu scopul de a vă trimite mesaje promoționale. Acestea sunt numele, prenumele, adresa de email și numărul de telefon.

Pentru a vă accesa toate datele pe care le cunoaștem despre dumneavoastră vă rugăm să urmați următorii pași:

 • trimiteți o solicitare pe email la comercial@marketingitalianfood.com  în care să ne comunicați dorința de a primi datele pe care sistemul nostru le deține.

 • veți primi o confirmare pe email cu un link pe care trebuie să dați click pentru a ne confirma că într-adevăr dvs ați făcut solicitarea.

 • după confimare, în maxim 24 ore, noi vom crea un export cu datele dumneavoastră și vă trimitem pe email linkul de descărcare. Dând click pe acel link veți descărca fișierul cu datele dumneavoastră și îl puteți deschide pentru vizualizare.

Pentru a vă șterge toate datele pe care le cunoaștem despre dumneavoastră vă rugăm să urmați următorii pași:

 • trimiteți o solicitare pe email la comercial@marketingitalianfood.com în care să ne comunicați dorința de a șterge datele pe care sistemul nostru le deține.

 • veți primi o confirmare pe email cu un link pe care trebuie să dați click pentru a ne confirma că într-adevăr dvs ați făcut solicitarea.

 • după confimare, în maxim 24 ore, noi șterge toate datele din sistem și dvs veți primi un email automat de confirmare.

Pentru a vă dezabona de la mesajele promoționale vă rugăm să urmați următorii pași:

Fiecare abonat la newsletterul nostru are control absolut asupra datelor sale personale. Fiecare mesaj primit de la noi pe adresa de email este însoțit în partea de jos de un link de DEZABONARE și de un link de ACTUALIZARE PREFERINȚE. Acestea pot fi accesate oricând pentru următoarele scopuri:

 • actualizare date. În acest caz, vă puteți revizui corectitudinea datelor oferite. Puteți schimba numele, prenumele, numărul de telefon sau acordul pentru marketing.

 • dezabonarea completă. În acest caz, mesajele noastre promoționale vor înceta, iar datele pe care le deținem despre dvs vor fi șterse din baza de date

Utilizatorii care se dezabonează nu vor mai primi mesaje de marketing și vor fi șterși din baza noastră de date în cel mai scurt timp. Aveți oricând posibilitatea de a vă reabona accesând formularul aferent de pe pagina principală și de pe pagina de reduceri.

II.3 DATELE PERSOANELOR CARE NE CONTACTEAZĂ PRIN FORMULAR

Acestea sunt persoanele care doresc să ia legătura cu noi în scris, prin intermediul formularului de pe pagina de contact. Iată ce informații solicităm în acest caz

 • prenume și nume

 • adresă de email

 • număr de telefon (opțional)

CUM FOLOSIM DATELE DE PE PAGINA DE CONTACT

Aceste date nu sunt colectate sau folosite cu scop de marketing, ci strict pentru ca noi să putem răspunde și să știm cui ne adresăm când răspundem la mesajul primit.

Răspunsul nostru poate veni sub formă de mesaj scris sau sub formă telefonică, în funcție și de cazul preferat de dumneavoastră.

UNDE SUNT STOCATE DATELE DE PE PAGINA DE CONTACT

Datele persoanelor care trimit mesaj de pe pagina de contact nu sunt stocate în baza noastră de date. Sistemul trimite notificare la adresa comercial@marketingitalianfood.com cu aceste date, de unde sunt preluate și folosite de colegii noștri de la Vânzări pentru a vă contacta.

CUM SE POT ȘTERGE DATELE FURNIZATE PRIN PAGINA DE CONTACT

După îndeplinirea scopului de mai sus, textele primite prin email sunt șterse. Se fac verificări periodice astfel încât emailurile mai vechi de 90 de zile să fie șterse prin intervenția umană a colegilor noștri. 

II.4 ALTE TIPURI DE DATE PERSONALE

Pe lângă informațiile de mai sus, mai putem intra în posesia altor tipuri de date personale care pot contribui la identificarea unei persoane. Iată care sunt acestea:

 • date de autentificare (username, parole)

 • date de localizare (adresă IP)

CUM FOLOSIM ACESTE DATE

Aceste date nu sunt colectate sau folosite cu scop de marketing, ci ele sunt preluate și stocate în baza noastră de date a site-ului. Nu sunt divulgate sau vândute niciunei terțe părți. 

Datele de autentificare sunt stocate în baza de date a site-ului, accesibilă doar echipei tehnice care face mentenanța sistemului nostru. Nu avem acces și nu putem citi parolele pe care le utilizați pentru logarea în contul dvs de utilizator.

IP-ul dispozitivului de pe care ne contactați este transmis automat în emailurile de contact, fiind preluat de sistemul nostru. Nu este folosit în niciun fel pentru a vă contacta sau pentru a vă identifica. 

 

III. DESPRE DATELE DIN CONTUL DE UTILIZATOR

Clienții sau vizitatorii care aleg să-și creeze cont pe site-ul nostru au opțiunea aceasta prin accesarea paginii CONTUL MEU sau prin bifarea căsuței corespunzătoare din formularul de checkout. Datele dumneavoastră personale sunt stocate în acest caz în baza de date Wix.com cu scopul de a vă permite accesul oricând la contul dumneavoastră de utilizator.

În contul dumneavoastră puteți seta toate informațiile necesare pentru a completa o comandă și pentru a deveni client, caz în care trebuie să furnizați informațiile menționate mai sus în secțiunea despre DATELE CLIENȚILOR.

Vă logați în cont cu adresa de email sau numele de utilizator setat și cu parola pe care ați introdus-o la înregistrare. Acțiunile pe care le puteți face în contul dumneavoastră de client sunt următoarele:

 • modificare date personale furnizate cu scopul de a primi produsele comandate

 • verificare comenzi anterioare

 • schimbare parolă cont

 • ștergere cont

IV. PARTAJAREA DATELOR PERSONALE

Datele dumneavoastră sunt folosite strict pentru atingerea scopurilor menționate mai sus și nu vor fi niciodată vândute sau cedate altei părți fără un acord de confidențialitate. Pentru îndeplinirea scopurilor în virtutea cărora ni le oferiți, datele dumneavoastră mai sunt partajate cu următoarele tipuri de parteneri:

 • Parteneri de marketing 

 • Parteneri de curierat 

Acești parteneri semnează cu noi acte de confidențialitate cu scopul de a păstra secrete informațiile cu privire la datele dumneavoastră personale.

Excepție face, desigur, situația în care aceste informații se solicită oficial de către o instituție publică ce aplică legea din România.

V. CÂT TIMP STOCĂM DATELE PERSONALE

Baza noastră de date  este periodic verificată cu scopul de a se elimina contactele care nu mai manifestă interes față de mesajele noastre publicitare. Cu alte cuvinte, dacă nu deschideți emailurile noastre vom considera că v-ați pierdut interesul după o anumită perioadă, chiar dacă încă nu v-ați dezabonat de la mesaje. 

Această perioadă este de 90 zile. La fiecare interval de 90 de zile programăm o inspecție a bazei de date și o eliminare a datelor deținute de persoanele care nu mai manifestă interes față de marketingitalianfood.com.

Datele clienților sunt stocate în sistemul nostru de facturare și în format fizic, pe hârtie, în scopuri administrative și contabile, pe perioada minimă prevăzută de lege.

VI. SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Facem toate eforturile posibile pentru a vă asigura că datele pe care ni le furnizați sunt protejate și nu sunt utilizate în mod abuziv. În acest scop utilizăm următoarele: 

 • Software specializat de Email Marketing. Contul nu poate fi accesat decât de echipa internă și de echipa de marketing care se ocupă de promovare. Accesul este restricționat prin nume de utilizator și parolă, iar persoanele care au acces dispun de experiență în utilizarea acestui sistem.

 • Software specializat de facturare și gestiune a comenzilor. Acesta este, de asemenea, protejat cu parolă și accesat strict de un număr restrâns de oameni care se ocupă de administrarea comenzilor de pe site și de facturare.

 • Acces restrâns. Datele dumneavoastră sunt gestionate strict de echipa noastră internă și de partenerii de marketing externi care semnează un contract ce conțin clauze specifice de confidențialitate.

 • Anonimizarea și minimizarea datelor. Oriunde este posibil încercăm să anonimizăm datele dumneavoastră și să cerem minimul necesar pentru atingerea scopurilor menționate, astfel încât să nu vă putem identifica personal în vreun fel. De exemplu, pentru abonare nu solicităm decât adresă de email și prenume.

VII. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NU DORIȚI SĂ FURNIZAȚI DATELE

Nu sunteți obligat în niciun fel să ne furnizați datele personale pe care le solicităm pe acest site. Cu toate acestea, fără aceste informații nu vă putem presta serviciile și nu vă putem trimite produsele pe care ni le solicitați.

VIII. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

Iată mai jos care sunt drepturile pe care dumneavoastră le aveți cu privire la datele personale pe care ni le oferiți:

 • Dreptul de a fi informat cu privire la cum sunt colectate și folosite datele;

 • Dreptul de a accesa datele pe care le avem despre dumneavoastră;

 • Dreptul de a cere modificarea datelor pe care le avem despre dumneavoastră;

 • Dreptul de a cere ștergerea datelor pe care le avem despre dumneavoastră;

 • Dreptul de a cere oprirea trimiterii de mesaje de marketing către dumneavoastră;

 • Dreptul de a cere trimiterea datelor dumneavoastră personale către dumneavoastră sau către un alt operator;

 • Dreptul de a depune o plângere, cu referire la folosirea datelor dumneavoastră, către organele abilitate.

Pentru exercitarea oricăruia dintre aceste drepturi ne puteți contacta oricând prin email la comercial@marketingitalianfood.com  sau prin telefon la 0724 550 183.

bottom of page